Pan da aldea
Ingredientes:
• 400 gr de fariña de trigo.
• 100 gr de fariña de centeo.
• 400 ml de auga.
• 1 culleriña do café de sal.
• 1 sobre de levadura de panadaría ou 15 gr de levadura de panadeiro fresca (prensada).
Preparación:
Tamizar as dúas fariñas nun recipiente amplo. Facer un oco no medio e engadir a auga morna, a levadura e o sal.
Mesturar ben e amasar ata que tome forma de bolo.
Deixar repousar 3-4 horas, tapado cun pano de tea a temperatura ambiente.
Cando triplique o seu tamaño, dámoslle a forma desexada e deixamos repousar media hora.
Métese no forno a 200º durante unha hora e cuarto aproximadamente.
A DESFRUTAR!
Que marabilla, Aitor, estás feito un panadeiro profesional, ese pan ten unha pinta boísima! Moi bo traballo, a túa receita está moi ben redactada e coas fotos e o texto perfectamente colocadas no documento que me enviaches.
Agardo os vosos comentarios no blog, porque nós alimentámonos de cousas tan ricas como este pan, pero un blog aliméntase dos vosos comentarios.
Ata pronto!
Isa
Ningún comentario:
Publicar un comentario