Pensabades que se acabaran as receitas? Pois diso nada! As cociñeiras e cociñeiros de sexto seguen a preparar cousas deliciosas, coma Lara que preparou estas croquetas. Moi bo traballo, Lara! Tomade boa nota da súa receita:
RECEITA DE CROQUETAS
Ingredientes:
100 gr. de manteiga.
100 gr. de fariña.
200 gr. de xamón serrano.
1 ceboliña.
1 dente de allo.
1 l. de leite.
1 rama de perexil.
3 ovos batidos.
Pan relado.
Aceite de oliva virxe extra.
Pon nunha tixola a quentar a manteiga cortada en dados. Mentres, podes ir cortando a ceboliña e o dente de allo. Cando se funda a manteiga, pon a pochar a ceboliña e incorpora o xamón picado e rehoga brevemente. Añade a fariña e mestura todo ben.
Verte o leite pouco a pouco e traballa a masa durante 20 minutos. Engade o perexil.
Extende a masa nunha fonte e déixaa enfriar.
Pinta a superficie con manteiga para que non se faga costra.
Cando a masa estea fría, corta e moldea as croquetas cunha pouca fariña para que non se peguen nas mans.
Pásaas por ovo e pan raiado e fríeas en abundante aceite ben quente.
Bo proveito!
Lara
Ningún comentario:
Publicar un comentario