27 de abril de 2020

Croquetas, receita da chef Lara!

Pensabades que se acabaran as receitas? Pois diso nada! As cociñeiras e cociñeiros de sexto seguen a preparar cousas deliciosas, coma Lara que preparou estas croquetas. Moi bo traballo, Lara! Tomade boa nota da súa receita:

RECEITA DE CROQUETAS

Ingredientes:
100 gr. de manteiga.
100 gr. de fariña.
200 gr. de xamón serrano.
1 ceboliña.
1 dente de allo.
1 l. de leite.
1 rama de perexil.
3 ovos batidos.
Pan relado.
Aceite de oliva virxe extra.


Pon nunha tixola a quentar a manteiga cortada en dados. Mentres, podes ir cortando a ceboliña e o dente de allo. Cando se funda a manteiga, pon a pochar a ceboliña e incorpora o xamón picado e rehoga brevemente. Añade a fariña e mestura todo ben.


Verte o leite pouco a pouco e traballa a masa durante 20 minutos. Engade o perexil.


Extende a masa nunha fonte e déixaa enfriar.
Pinta a superficie con manteiga para que non se faga costra.


Cando a masa estea fría, corta e moldea as croquetas cunha pouca fariña para que non se peguen nas mans.
Pásaas por ovo e pan raiado e fríeas en abundante aceite ben quente.


Bo proveito!

Lara

Ningún comentario:

Publicar un comentario